RIGBY

De band kende al vele hoogtepunten. Met One Song leverden ze de themesong voor Serious Request 2009, Breathe was te horen onder de Nutella tv-commercial en met Fire was de band het gezicht van Grolsch. Ze speelden voor 20.000 man op Trafalgar Square in Londen, op vele festivals en in bijna alle popzalen van Nederland, toerden met Moke en waren supportact voor Kaiser Chiefs en One Republic. Always You werd gebruikt in de bioscoopfilm ‘Alle Tijd’ en Earth Meets Water in de film ‘Leve Boerenliefde’.

Met Earth Meets Water scoorde de band zijn grootste en breedst ondersteunde hit tot nu toe. Het nummer was 22 weken lang op bijna alle playlisten te horen. Verschillende DJ’s maakten een remix van de track, waarvan de hardstyle-remix van Wildstylez de bekendste werd.

En voor het eerst ontdekten, behalve 3FM, ook Radio 538, Q-music en Radio 2 de band. Bij het debuutalbum ‘Everything Must Go’ en de tweede cd ‘Solid Ground’ stond Rigby nog onder contract bij Universal Music, vanaf het derde album ‘Fire&Ice&Sugar&Spice’ ging de band op eigen kracht verder en richtte zijn eigen label FAM Records op.

Toen kwam ook al vrij snel album #4 ‘Island On Mainland’ Op dit album staan dus ook de drie hitsingles ‘Earth Meets Water’, ‘Lighter’ en ‘Let Go’, die veelvuldig op de radio en in de charts terug te vinden zijn.